ثبت و نشر میراث فرهنگی سرزمین خورشید
جمعه 19 اردیبهشت 1404

برگزاری جلسه یازدهم باشگاه کتابخوانی روان شناسی در خانه کتاب افغانستان

جلسه یازدهم باشگاه کتابخوانی روانشناسی ، باهمکاری «کانون علمی – فرهنگی نخبگان افغانستان» و «مرکز توسعه سلامت روان مهاجر» روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در «خانه کتاب افغانستان» برگزار شد.

در این دوره کتاب “هر روز یک قدم نزدیکتر” از اروین د یالوم با حضور آقای محمد علی رضایی “کارشناس ارشدروان شناسی بالینی و رواندرمانگر” مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

…………………..  گره گشایی برخی کلمات کتاب:

“دلبستگی”

▫️دلبستگی ایمن کودکانی که به شکل ایمن دلبسته‌اند، در کنار والدین احساس آرامش می‌کنند، از رفتنشان ناراحت می‌شوند، زمان بازگشتشان ذوق‌زده می‌شوند و آن‌ها را به غریبه‌ها ترجیح می‌دهند. این کودکان در رابطه با والدینشان احساس امنیت را تجربه می‌کنند.

▫️دلبستگی اضطرابی این کودکان موقع جدایی از والدین به شدت مضطرب می‌شوند و ناآرامی می‌کنند، اما وقتی هم والدین برمی‌گردند، خیلی آرام نمی‌گیرند و گاهی حتی اهمیتی به حضور آن‌ها نمی‌دهند یا پرخاشگری می‌کنند. این‌ها والدینی دارند که در توجه به کودک ثبات رفتاری ندارند، گاهی به او محبت می‌کنند و بعضی اوقات آن را پس می‌زنند.

▫️دلبستگی اجتنابی کودکان با سبک دلبستگی اجتنابی، اولویتی بین مراقبین اصلی خودشون و شخص غریبه قائل نیستند، به دنبال برقراری رابطه با والدین نیستند و کاملا مستقل عمل می‌کنند. این کودکان احتمالا مورد بی‌توجهی و نادیده گرفتن توسط والدین واقع شدند.

▫️دلبستگی آشفته ترکیبی از وابستگی اضطرابی و اجتنابی هست. همونطور که مشخص است ۳ نوع سبک اجتنابی، اضطرابی و آشفته جزء سبک‌های دلبستگی ناایمن قرار می‌گیرند.

قابل ذکر است که این جلسات روزهای پنجشنبه ساعت ۱۳ تا ۱۵ با حضور علاقمندان کتاب و روان شناسی در خانه کتاب افغانستان برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *